• Novosti

  18.03.2021.

  Zdravo svijete!

  Nakon dugog planiranja, koncipiranja i administriranja, web-stranica Centra za savremenu kulturu KRAK napokon je tu. Jako smo uzbuđeni jer nam u nepovoljnim okolnostima polazi za rukom da sudjelujemo u kreiranju nečega tako kompleksnog i važnog, kao što je KRAK.

  KRAK sebe smatra generatorom nove društvenosti u kojoj kultura, nauka i socijalni angažman imaju potencijal za urbanu regeneraciju. KRAK je rezultat višegodišnjih napora u koje su se upisali brojni pojedinci kroz najrazličitije projekte, akcije i događaje. Novonastala web-stranica virtuelni je produžetak i važan medij za realizaciju te misije – prilika za otvorenu komunikaciju i obostranu razmjenu. 

  Troma emancipacija, opća zaostalost i siromaštvo kao rezultati postratnog raspoloženja, dodatno su opterećeni aktuelnim epidemiološkim okolnostima izazvanim novim koronavirusom. Unatoč svemu, tim KRAK-a razumije urgentnost trenutka i spreman je prihvatiti se rizika definiranja novih vrijednosti. KRAK je novi početak usađen na zgarištu nemara nas prema nama samima.

  d

  Radenko Milak, Dreaming of Prey of Grasp Shadow; Animirani film, 2018.